Compania Johnson & Johnson a anunțat că vaccinul dezvoltat de subsidiara sa olandeză Janssen are o eficienţă de 72% în prevenirea COVID în Statele Unite, iar o rată mai scăzută, de 66%, a fost observată la nivel global în testele mai ample desfășurate pe trei continente, împotriva mai multor tulpini de coronavirus, scrie spotmedia.ro.

În plus, ultimele studii au arătat că a fost suficientă o singură injecție ca titrul anticorpilor voluntarilor vaccinați să urce cu 96%.

Cercetătorii testează în continuare efectul pe care l-ar putea avea o doză de rapel pentru a stabili, ulterior, în ce măsură ar mai fi ea necesară.

Vaccinul se bazează pe formula folosită de Johnson & Johnson pentru vaccinul împotriva Ebola și este similar cu vaccinul Oxford/AstraZeneca.

Sursa Foto: Facebook/ Johnson & Johnson

Vaccinarea cu o singură doză, mai ușor de gestionat

Rezultatele ultimelor teste au fost îndelung așteptate și apreciate, chiar dacă eficiența e mai scăzută decât în cazul competitorilor săi, mai ales pentru că vaccinul Janssen nu necesită rapel.

Ceea ce înseamnă că dozele sunt potrivite mai ales în țările sărace unde va fi mai ușor de implementat un program de imunizare, dacă nu mai este nevoie ca oamenii să fie chemați la rapel după câteva săptămâni.

Câte doze au fost promise Uniunii Europene

Janssen a agreat în principiu să furnizeze 500 de milioane de doze în programul Covax, inițiativa Națiunilor Unite de a asigura vaccinuri și țărilor mai sărace. Este cea de-a doua cea mai mare sursă de vaccinuri pentru acest sistem, după AstraZeneca.

În Merea Britanie, Guvernul a contractat 30 de milioane de doze de la acest producător, iar Uniunea Europeană a încheiat un contract pentru 400 de milioane de doze.

Food and Drug Administration (FDA) din SUA și Medicines and Healthcare products Regulatory Agency din Marea Britanie vor analiza toate aceste date obținute recent și ar putea lua o decizie de autorizare rapidă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri