După lungi consultări și discuții la nivelul UE, vaccinul AstraZeneca a fost aprobat spre a fi utilizat în rândul țărilor din blocul comunitar. Vaccinul este dedicat persoanelor de peste 18 ani.

Vaccinul anti-COVID-19, produs de AstraZeneca și Universitatea Oxford este al treilea care este aprobat în UE, scrie Digi24.

Decizia aprobării acestui vaccin a fost marcată de discuții mai tensionate între liderii UE și producătorul britanico-suedez, compania fiind suspectată că nu și-a respectat acordul dat UE și că ar fi „deviat” doze către Marea Britanie.

Comitetul EMA pentru medicamente umane (CHMP) a evaluat temeinic datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens o autorizație formală condiționată de introducere pe piață a Comisiei Europene. Acest lucru îi va asigura pe cetățenii UE că vaccinul îndeplinește standardele UE și pune în aplicare garanțiile, controalele și obligațiile care stau la baza campaniilor de vaccinare la nivelul UE, se arată în comunicatul oficial al Agenției Europene pentru protecția Medicamentului (EMA).

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri