Purtătorul de cuvânt al MAE din China a afirmat că şi Statele Unite ar trebui să invite în ţară o echipă internaţională de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precum cea aflată în prezent în oraşul chinez Wuhan, pentru a cerceta originea coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China, Wang Wenbin, a declarat într-o conferinţă de presă că experţii locali "au pus la dispoziţia cercetătorilor internaţionali o imensă cantitate de informaţii şi rezultatele anchetei" şi au avut "schimburi profunde" cu aceştia.

Wang şi-a exprimat speranţa că şi SUA vor face la fel precum China şi vor adopta o atitudine "pozitivă, ştiinţifică şi cooperantă" în căutarea originii noului coronavirus.

În acest sens, Wang a sugerat că SUA ar trebui să invite experţi ai OMS să viziteze ţara nord-americană, ca parte a anchetei organizaţiei internaţionale.

Oficialităţi chineze, precum un reprezentant al MAE chinez, Zhao Lijian, au dat asigurări că virusul ar fi putut ajunge la Wuhan prin intermediul militarilor americani care au participat la Jocurile Mondiale Militare desfăşurate în octombrie 2019 în acest oraş, ba chiar au vorbit despre posibilitatea ca virusul să fi scăpat dintr-un laborator american.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri