2 Februarie 2021

Tulpina britanică în România | Experții au descoperit mai multe cazuri provocate de mutația mai contagioasă a COVID-19



Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că au fost raportate 6 noi cazuri de infectare cu tulpina britanică a COVID-19.

Ministerul informează că este vorba despre 3 bărbați, din Bihor (35 ani), Ilfov (63 ani) și București (39 ani) și 3 femei din București (69 ani și, respectiv, 47 ani) și Dâmbovița (54 ani) pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

Pentru aceste probe, secvențierea genomului a fost realizată în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș”.

Pe 29 ianuarie, specialiștii de la MedLife informau că tulpina britanică „pare să fie mai contagioasă” și că ea ar putea să devină tulpină dominantă în România. Tulpina britanică deja începe să se extindă în mai multe țări și specialiștii prognozează că ea va deveni dominantă și la nivel mondial din cauza faptului că este mai contagioasă. Deocamdată, vaccinurile par să fie eficiente și împotriva coronavirusului mutat.



Citeste si