Două unități de învățământ din Capitală vor primi din partea DDS Diagnostic teste rapide Antigen, teste mixte pentru diagnosticul diferențial gripă / COVID-19 și măști chirurgicale. Este vorba despre Colegiul Național “Cantemir Vodă” și Școala Generală nr. 56. Pachetele de sponsorizare au menirea să susțină demersul autorităților de reîncepere a cursurilor în școli în cel mai sigur mod posibil.

În contextul unei rate a vaccinării încă scăzute la nivelul populatiei și mai ales în rândul elevilor, testarea rapidă este cea mai eficientă soluție de screening pentru depistarea imediată a celor infectați și izolarea lor cât mai rapidă. Testele sunt foarte eficiente și extrem de ușor de utilizat, rezultatele fiind disponibile în maximum 15 minute. Dat fiind faptul că, pe lângă COVID, suntem în plin de sezon de gripă, DDS Diagnostic a decis ca pachetele de sponsorizare să conțină și teste rapide Combo Covid-19/Gripă, mai ales că simptomele celor două tipuri de infectare sunt, în multe cazuri, identice.

Când ajunge testele în școli

Astfel dintr-o singură testare se va putea vedea diferențiat dacă este prezent SARS-COV-2 ori Influenza A sau B. Testele rapide oferite de către DDS Diagnostic vor fi direcționate începând cu 4 februarie către cabinetele școlare ale unităților de învățământ pentru a fi operate de către personalul medical aferent.

Acest demers de susținere a comunității prin donarea de teste către unitățile de învățământ de către compania DDS Diagnostic survine în contextul începerii cursurilor în școli după aproape un an de pauză din cauza pandemiei de COVID-19. Reamintim în acest sens și declarația recentă a Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, conform căreia se susţine proiectul Ministerului Sănătăţii prin care se intenţionează testarea COVID-19 în şcoli cu teste antigen.

Ce state din Europa își testează elevii

Mai mult decât atât, și alte țări europene au ajuns la concluzia că testarea rapidă cu teste Antigen este cea mai bună soluție pentru redeschiderea școlilor și întoarcerea elevilor la formula educațională clasică.

Austria, de exemplu, distribuie 5 milioane de teste rapide pentru elevi şi profesori, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită. Guvernul austriac a decis să ofere săptămânal elevilor teste anti-COVID-19 uşor de utilizat, odată cu redeschiderea şcolilor. Pentru efectuarea acestor teste, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse foarte adânc în nas, iar rezultatul va fi vizibil în maximum 15 minute.

Compania DDS Diagnostic fondată de Dr. chim. Dana Stan, în anul 2002, este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața românească de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de diagnostic de ultimă generație dedicate sănătății oamenilor. DDS este o companie 100% românească, dedicată inovării în domeniul diagnosticului in vitro, prin identificarea, dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă, pentru spitale, clinici și laboratoare medicale.

Sursa foto: DDS Diagnostic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri