Beijingul va trimite Siriei un ajutor de 150.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat Ambasada Chinei de la Damasc, potrivit Agerpres.

Nu există detalii despre momentul în care va fi trimis ajutorul şi nici despre tipul de vaccin care va fi oferit, a spus ofiţerul de presă Guan Bo.

Potrivit unor oficiali sirieni din sănătate, Damascul este în discuţii cu Rusia şi China despre vaccinuri, dar autorităţile nu au anunţat încă niciun acord bilateral.

Medicamentele sunt în general scutite de sancţiunile financiare internaţionale sub care se află Siria, dar surse din cadrul ONU au spus că represaliile au lăsat Damascul fără o forţă financiară prea mare pentru a negocia livrări.

OMS va trimite echipe în Siria

Siria s-a înscris în COVAX, schema globală sprijinită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a oferi vaccinuri ţărilor sărace.

OMS a anunţat că va trimite în aprilie echipe în Siria pentru un program de vaccinare care va fi derulat atât în zonele de sub administrarea guvernului, cât şi în teritoriile care nu se află sub controlul statului.

Dr. Akjemal Magtymova, reprezentanta OMS la Damasc, a declarat că programul COVAX intenţionează să imunizeze cinci milioane de sirieni, adică 20% din populaţie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri