Școlile se redeschid pe 8 februarie. Dat fiind faptul că în seara zilei de 4 februarie a fost emis Ordinul Comun al ministerelor Sănătății și Educației pentru redeschiderea unităților de învățământ, Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu au explicat, în cadrul unei conferințe de presă, normele stabilite prin actul emis. În acest sens, Vlad Voiculescu a precizat că nu va fi necesară adeverința de la medicul de familie pentru intrarea în colectivitate (pentru intrarea în școli).

Ministrul Sănătății a specificat faptul că părinții trebuie să țină copiii acasă dacă aceștia din urmă manifestă orice simptom de răceală, similar cu infecția cu COVID.

Potrivit celor doi miniștri, elevii vor fi testați la intrarea în școli. Pe site-ul ministerului Sănătății poate fi găsit formularul tip prin care părinții își dau acordul pentru testarea copiilor la intrarea în unitățile de învățământ.

Vezi Ordinul de Ministru AICI.

Testele utilizate vor fi de tip antigen, iar rezultatul acestora va fi comunicat în interval de 24 de ore către DSP localității în cauză.

De asemenea, Voiculescu a amintit și de școlile care nu au un cabinet medical, menționând că acestea vor fi nevoite să improvizeze un spațiu izolator (necesar pentru copilul cu simptome, dar și pentru eventualii adulți).

Citește și: Se redeschid școlile: care sunt cele mai noi reguli anunțate de autorități

Nu în ultimul rând, ministrul Sănătății a făcut apel la părinți pentru responsabilitate socială, în sensul în care trebuie să fie atenți la simptomele pe care le manifestă cei mici.

Formularul pe care părinții trebuie să-l completeze pentru a-și da acordul cu privire la testarea copiilor lor se poate găsi AICI.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri