5 Februarie 2021

Persoanele care au făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin nu mai fac rapelul cu același vaccin



Persoanele care au făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin anti-COVID nu vor mai face rapelul. Specialiștii recomandă reluarea imunizării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită. Este o decizie de ultim moment luată de Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, scrie Digi24.ro.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat vineri că a aprobat instrucțiunea privind vaccinarea în situații speciale, cu vaccin de tip ARNm.

Astfel, au fost prevăzute mai multe situații care ar putea apărea în legătură cu administrarea celor două doze de vaccin.

„Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă”, se arată în decizia CNCAV.



Citeste si