Până acum trei cadre medicale au reclamat efecte adverse mai serioase ca urmare a administrării vaccinului anti-COVID. Cei trei s-au plâns de paralizie ușoară în zona feței, dar și de alte simptompe. Potrivit datelor oficiale, cu ambele doze se vaccinaseră până ieri seară 165.000 de persoane și au existat 2.000 de reacții adverse ușoare, scrie Antena3.ro.

Paralizie facială temporară poate să apară la 1-2 săptămâni după administrarea serului. Astfel de reacţii adverse apar la unul din 10.000 de pacienţi vaccinaţi, după cum scrie şi în prospectul vaccinului de la Pfizer. O astfel de reacţie nu necesită spitalizare, dar recuperarea totală durează 4-6 săptămâni.

"Nu trebuie să ne alarmăm - paralizia facială periferică, numită și paralizia Bell, înseamnă practic afectarea nervului facial printr-un sindrom inflamator, cel mai adesea. Este trecută într-adevăr între efectele adverse și în cazul vaccinului împotriva SARS-COV-2, dar intră la reacții foarte rare. Sunt persoane care au de obicei un istoric: ori au mai avut paralizii faciale, ori un anumit istoric ce poate să predispună", a spus medicul Adrian Marinescu.

Sursa foto: fizkes / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri