10 Februarie 2021

Prima doză Pfizer oferă o protecție de 64-65% contra Covid-19, dar după a doua doză eficacitatea este mai mică decât în testele clinice



Prima doză de vaccin Pfizer/BioNtech oferă protecție în proporție de două treimi contra Covid-19, potrivit datelor la care are acces guvernul britanic, scrie Bloomberg, potrivit HotNews.ro.

Primele statistici din cadrul programului de vaccinare din Regatul Unit, ce vor fi făcute publice în următoarele zile, arată că prima doză reduce riscul de infecție cu simtome cu 64% la cei peste 80 de ani și cu 65% la ceilalți adulți, potrivit unei surse a publicației citate.

Rezultatele, prezentate mai întâi de The Sun, arată că după a doua doză de vaccin Pfizer, protecția crește la 79-84%, funcție de vârstă. Vaccinul AstraZeneca oferă o protecție similară, potrivit The Sun.

Rezultatele de eficacitate sunt mai reduse decât cele din testele clinice efectuate de Pfizer. În urma testelor clinice, eficacitatea vaccinul BioNTech Pfizer (Comirnaty) a fost evaluată la 95% în prevenirea bolii COVID-19.



Citeste si