Republica Democrată Congo (RDC) a confirmat un al treilea caz de Ebola săptămâna aceasta în provincia Nord-Kivu, a declarat vineri ministrul sănătăţii la nivel de provincie, Eugene Nzanzu Salita, potrivit Reuters.

Conform Agerpres, cazul a fost descoperit în oraşul Butembo, epicentrul unui focar anterior declarat încheiat în luna iunie a anului trecut.

"Suntem într-o întâlnire pentru a aduna toate informaţiile despre investigaţiile făcute în jurul acestui caz", a precizat Salita.

Ministerul Sănătăţii din Congo a anunţat o reapariţie a bolii pe 7 februarie, după ce o femeie, căsătorită cu un supravieţuitor al focarului anterior, a contractat Ebola şi a murit.

Vineri, 1.200 de doze de vaccin împotriva Ebola şi echipamente medicale au ajuns în Butembo, au informat Ministerul Sănătăţii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Lucrătorii din domeniul sănătăţii pregătesc personalul vaccinator şi urmăresc peste 100 de persoane care au intrat în contact cu cele două persoane decedate ca urmare a contractării Ebola în districtele Biena şi Katwa,

Ebola s-a răspândit în estul RDCongo din 2018 până în 2020, focarul soldându-se cu moartea a peste 2.200 de persoane până când acesta a fost declarat încheiat, în luna iunie a anului trecut.

Pădurile ecuatoriale din RDCongo au fost un teren propice de reproducere pentru virusul Ebola, care provoacă vărsături severe şi diaree şi se răspândeşte prin contactul cu fluidele corporale ale persoanelor infectate.

Ţara s-a confruntat până în prezent cu 11 focare de Ebola de la descoperirea pentru prima dată a virusului lângă râul Ebola în 1976.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri