Pacientul electrocutat la locul de muncă, în Constanța, și transferat în Belgia, din cauza arsurilor grave a decedat pe 15 februarie. În urma decesului, Mihaela Ganea, soția pacientului, acuză autoritățile din România de lipsa de responsabilitate față de tratarea pacienților: în România se calcă pe cadavre.

Soția pacientului a solicitat transferul acestuia la un spital din Belgia din cauza arsurilor pe care le-a suferit. Formalitățile au avut loc în decursul unei săptămâni, timp în care pacientul a fost ”plimbat” la trei spitale din România.

”Mi-am plimbat soțul prin toată România. A trebuit să ies public să îmi strig năduful, ca autoritățile să facă ceva. Regret că nu am ieșit mai devreme”, a declarat Mihaela Ganea, la Digi24.

Ganea mai vorbește și despre afirmațiile ministrului Sănătății, care a precizat că nu există un autor moral al acestei situații, aceasta descriindu-i pe cei implicați în povestea sa drept ”criminali cu sânge rece”.

”Mie îmi pare că domnul ministru spune că nu există un autor moral. Dar eu nu caut autorii morali, eu vorbesc despre criminalii cu sânge rece, care mi-au spus direct că au alte priorități”, a adăugat soția pacientului.

Nevoia de imagine din România

Aceasta a explicat faptul că principalele acuzații merg către responsabilii Departamentului pentru Situații de Urgență, care au pus transferul în așteptare. Ganea a mai spus și că i-a fost reproșat că i-a ”stricat imaginea domnului Arafat”.

”Nu vreau să stric imaginea nimănui, dar dacă trebuie să o fac, o fac. Toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea acestui transfer”, a conchis Mihaela Ganea.

Nu în ultimul rând, aceasta a mulțumit echipei din Belgia pentru toate eforturile depuse în tratarea soțului său, menționând că în Belgia s-a simțit ca într-o familie, așa cum în România nu a avut parte.

În urma decesului pacientului, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Sursa foto: Facebook/ Forţele Aeriene Române

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri