Australienii s-au trezit cu news feed-ul de la Facebook golit de orice știre locală sau internațională, după ce gigantul social media a blocat tot conținutul media după o escaladare dramatică a unei dispute cu guvernul privind plata pentru conținut, scrie Digi24.

Blocarea conținutului de pe platforma socială vine ca reacție la o propunere legislativă care i-ar obliga pe giganții tech Facebook și Google să negocieze cu companiile media și să plătească pentru conținutul de pe rețelele sociale.

Scandalul durează deja de ceva vreme și a culminat recent cu decizia de a bloca distribuirea de conținut jurnalistic. Măsura a fost criticată rapid de producătorii de știri, de politicieni dar și de susținătorii drepturilor omului, toți acuzând că astfel este cenzurat accesul publicului la informații esențiale.

Ce pagini au fost blocate de Facebook

Criticile vin mai ales după ce pagini guvernamentale care vizau serviciile de sănătate și urgență, pagini privind acțiuni caritabile sau agenția de meteorologie au fost și ele blocate, Facebook recunoscând ulterior că acestea au fost „victime colaterale”.

Și guvernul australian a criticat vehement mișcarea companiei, transmițând că demonstrează „puterea imensă” pe care o au pe piață giganții social media. Totodată, oficialii guvernamentali mai spun că impactul asupra comunității este extraordinar de mare, în contextul în care în jur de 17 milioane de australieni accesează rețeaua socială lunar.

Mișcarea dramatică a Facebook reprezintă o despărțire de Google, deținută de Alphabet Inc, după ce cei doi giganți s-au unit ani la rând pentru a face campanie împotriva legilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri