19 Februarie 2021

Dominic Fritz: Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur



Primarul municipiului Timișoara a transmis într-o postare pe pagina sa de Facebook că în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării care se realizează pentru a depista COVID-19.

Dominic Fritz se arată nemulțumit de faptul că deși în Timiș se efectuează cele mai multe teste, județul este singurul din țară care se află în scenariul roșu de funcționare, cu o rată de incidență de 3,86 la mia de locuitori, potrivit celor mai recente date raportate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Ieri, în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării. Am testat peste 2.700 persoane - în județul Caraș-Severin au fost doar 40. Ghiciți care dintre cele două județe este în scenariul roșu.

Cât timp măsurile de restricții se iau în funcție de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil și comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricțiile sunt un efort ce merită? Timișul e pedepsit pentru că nu se minte singur.

Știm de un an că doar testarea masivă ne permite să ținem lucrurile sub control. Strategia unor județe de a suprima situația adevărată a infectărilor este una care ne va costa pe toți.

Mă bucur că Ministerul Sănătății lucrează la un sistem care va transparentiza numărul de teste făcute în fiecare județ”, a scris Primarul municipiului Timișoara, pe pagina sa de Facebook.

Ieri, în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării. Am testat peste 2700 persoane - în județul...

Posted by Dominic Fritz on Thursday, 18 February 2021

Județul Timiș a raportat ieri 289 de noi cazuri de coronavirus, potrivit bilanțului oferit de Grupul de Comunicare Strategică.



Citeste si