Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, la dezbaterile privind bugetul sănătăţii din comisiile parlamentare de specialitate, că este nevoie să se oprească risipa şi să se facă curăţenie în sistem.

"Probleme vechi care se văd acum în spitale, în incendii, în infrastructură veche, infrastructură în care nu a fost investit cu cap. Vedem de asemenea că structuri de personal din spitale de exemplu sunt gândite prost. Vedem că lipsesc structurile de pompieri, de exemplu, vedem că în multe locuri nu sunt respectate. S-a vorbit mult despre rapoarte de control", a afirmat ministrul, potrivit Agerpres.

El este de părere că nu este suficient să se efectueze doar controale şi susţine că rapoartele IGSU din ultimii ani arată problemele din spitale.

"Nu ajunge să facem controale. Controalele ne ajută să vedem adevărul. Dar adevărul puteam să îl vedem de mult. Dacă ne uităm în rapoartele IGSU din ultimii ani - şi există un raport anual al IGSU -, vedem că problemele apropo de pericolul de incendiu în spitale - situaţia nu este deloc nouă şi în fiecare an au fost semnalate aceleaşi probleme. Este nevoie să facem curăţenie şi să oprim risipa. Risipă la nivelul Ministerului Sănătăţii dacă vreţi, la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Risipă la nivelul fiecărei instituţii din acest domeniu. Sunt instituţii unde personalul este foarte numeros, dar digitalizarea este încă o limbă foarte străină", a arătat ministrul.

Câți bani primește Ministerul Sănătății

În ceea ce priveşte bugetul ministerului, Vlad Voiculescu a spus că acesta este "un pic mai mare" faţă anul trecut.

"O parte din banii pentru CNAS, dincolo de contribuţiile noastre, ale tuturor, o parte din bani vin de la bugetul de stat şi banii de la bugetul de stat merg către CNAS prin Ministerul Sănătăţii. (...) Dacă scădem această sumă din suma totală, suma totală fiind de aproximativ 17,5 miliarde, dacă scădem această sumă, care anul acesta este prevăzută şi este prevăzută pentru că bugetul este prevăzut la 6 miliarde, atunci rămânem cu undeva la 11 miliarde şi jumătate. Aceasta este suma pe care o are disponibilă Ministerul Sănătăţii în acest an. Vorbim despre creditare bugetare, adică bani pe care îi vom avea la dispoziţie pentru plăţi în acest an. Dincolo de această sumă, o sumă mai mare este disponibilă pentru credite de angajament, adică contracte pe care le putem angaja, plăţi pe care le putem angaja. Este un plan şi planul acesta prevede cum spun sumă de 11 miliarde şi jumătate adică o sumă un pic mai mare decât în bugetul de anul trecut", a susţinut reprezentantul MS.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri