40 de copii care se aflau în stare critică au murit în ultimii doi ani pentru că nu au găsit un loc în spitalele din București. Listele de așteptare sunt infernale iar pentru mulți, cursa până la vindecare, se încheie brusc pentru că nu reușesc să primească tratament la timp.

Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul „Marie Curie” se arată îngrijorat de acest aspect li trage un semnal de alarmă cu privire la sistemul de sănătate care nu îi poate îngriji pe toți acești copii din cauza faptului că nu există dotări sau medici suficienți.

„Am făcut o aplicație unde se vede câte locuri avem acolo, câți sunt în așteptare, câți sunt peste număr, (acum – n.r.) avem cinci peste număr, 13 critici stau în așteptare. Pot să moară, azi, mâine, poimâine.

În 2 ani de zile de când am dat drumul la aplicație au murit 40 de copii pe lista așteptând să fie transferați într-un loc multidisciplinar”, a declarat medicul la Digi24.

„Copil în așteptare înseamnă că în momentul actual, reanimarea e arhiplină, chirurgii ar putea să facă operația, noi am putea să tratăm să spunem, dar nu e fizic loc unde să-l pui, dar stă pe o lista de așteptare și ne uităm care e cel mai critic pe care să-l luăm. Fiecare centru universitar mare are nevoie de spitale pediatrice regionale”, a mai transmis medicul Cătălin Cârstoveanu.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri