Fizioterapeut Alexandru Ilie, co-fondator al platformei de educație și prevenție în sănătate RestartiX, a lansat programul GRATUIT de fizioterapie asistată online pentru îmbunătățirea capacității respiratorii pentru pacienții afectați de COVID-19 sau BPOC (Bronhopneumopatia obstructivă cronică) - RestartiX Respirator.

RestartiX Respirator Online este un program de 30 zile de îmbunătățire a sistemului respirator care să fie disponibil pentru toți cei care au fost afectați de COVID-19.

Acest program a fost dezvoltat pe baza tuturor dovezilor științifice ce au dovedit că o serie de exerciții specifice pot îmbunătății musculatura implicată în procesul respirator și astfel capacitatea respiratorie să fie îmbunătățită.

Kinetoterapia respiratorie este o metodă terapeutică bazată pe dovezi demonstrate științific, și susținute de specialiști în recuperare medicală, pneumologie și cardiologie. Programul RestartiX Respirator se adresează pacienţilor afectați de COVID-19, de alte afecțiuni bronhopulomare cu dispnee (greutate în respiraţie) sau simpla senzație de oboseală apărută după un efort minim.

- ALEXANDRU ILIE, Expert în Fizioterapie, co-fondator RestartiX -

Respirația este un proces ce implică peste 12 mușchi în mod direct care, odată cu instalarea unei afecțiuni pulmonare își scad capacitatea funcțională. Prin urmare Programul Respirator Online are ca scop să îmbunătățească capacitatea respiratorie antrenând musculatura implicată în procesul respirator.

Printre beneficiile pe care le oferă gimnastica respiratorie regăsim câteva aspecte foarte importante pentru sănătatea organismului nostru:

  • Îmbunățește circulația sângelui în organism;
  • Crește capacitatea de efort a organismului;
  • Reduce durerile de spate (lombare);
  • Reduce stările de depresie.

Centrul de fizioterapie asistată online RestartiX a apărut datorită imposibilității de a mai putea merge la cabinetele de fizioterapie clasice, vrând astfel să fie mai aproape de oamenii care vor să își îmbunătățească sănătatea coloanei vertebrale chiar din confortul casei lor prin programe de fizioterapie asistate online.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri