Cinci cetăţeni români sunt cercetaţi penal după ce au încercat să iasă din România, prin PTF Giurgiu, pentru a călători în Bulgaria cu teste COVID-19 false.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false", se arată într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu și citat de Agerpres.

Ca urmare a celor constate, trei dintre cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză au renunţat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri