Centrul pentru Prevenirea și Controlul bolilor din SUA au emis câteva recomandări pentru cei care s-au vaccinat ”complet” împotriva COVID (inclusiv cu cea de-a doua doză). Dr. Leana Wen, medic cercetător în cadrul Școlii de Sănătate Publică din Universitatea George Washington, este cea care explică aceste noi recomandări, scrie CNN.

În primul rând, o persoană poate considera că a depășit momentul vaccinării după două săptămâni de la administrarea serurilor Pfizer și Moderna. În acest sens, documentul emis de CDC arată că două sau mai multe persoane vaccinate ”complet” se pot întâlni în spații închise, fără să poarte măști de protecție și fără distanțare socială, ceea ce reprezintă o veste bună pentru mulți dintre noi.

Cu toate acestea, recomandarea este ca, pentru început, întâlnirile să fie restrânse, deoarece putem ști cu siguranță că cei cu care ne vedem sunt vaccinați.

În plus, dacă ne-am vaccinat, CDC permite vizitarea rudelor, chiar dacă acestea nu sunt vaccinate, numai în cazul în care persoanele respective nu fac parte dintr-o categorie de risc. Dacă într-o familie bunicii au fost vaccinați, însă părinții și copiii încă nu, iar aceștia din urmă nu au afecțiuni cunoscute, vizitele pot avea loc.

Bineînțeles, tot la categoria întâlniri, intră și cuplurile.

Intrăm în carantină dacă ne-am întâlnit cu o persoană infectată cu COVID?

Cu toate acestea, CDC interzice clar reuniunile de familie extinse sau petrecerile, unde pot mai fi mai multe persoane nevaccinate.

Dr. Wen contrazice, totuși, recomandările CDC în anumite privințe. Aceasta nu este de acord cu interzicerea călătoriilor peste graniță pentru vizitarea familiei, dacă persoanele sunt vaccinate, dar nici cu exceptarea de la carantină a unui vaccinat care a întâlnit o persoană infectată cu COVID. ”E un mare risc pe care ni-l putem asuma”, spune medicul.

În plus, aceasta mai spune că mersul la sală sau la restaurant ar trebui să fie permis celor vaccinați, cu precădere, respectându-se și regulile de protecție.

”Prețul izolării este din ce în ce mai mare. Iar oamenii trebuie să înțeleagă că e necesar să evite aglomerațiile și să poarte mască de protecție”, a completat dr. Wen.

Vaccinurile reprezintă raza de speranță în fața infectării cu COVID, cu atât mai mult cu cât ne feresc de o formă severă a bolii. Însă nu trebuie să uităm de normele de protecție și să fim precauți, mai ales în fața noilor tulpini apărute. Noutatea bolii încă sperie și pune în dificultate cadrele medicale din întreaga lume.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri