Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare România, prezent în cadrul celei de-a patra ediție a Conferinței Future Healthcare, organizată de wall-street.ro a făcut câteva precizări cu privire la prevenția din România, în sistemul medical. Acesta a transmis că din păcate, în țara noastră nu există un plan concret de prevenție în fața bolilor, aspect ce pune presiune foarte mare pe spitalele din România.

„Prevenția în România nu prea există, noi nu avem niște programe de prevenție clare, aici suntem undeva la început, înainte de prolog. În primul rând ar trebui să definim care sunt canalele, pentru ce facem prevenție, pentru cine. Nu avem nimic aici (...)

Farmacia ar trebui inclusă în programul de prevenție. Pt pacient ar fi ușor să își facă un screening. Serviciile acestea, în Europa sunt foarte folosite. La noi în contractul cadru, farmaciile sunt un vânzător de medicamente, sunt niște magazine de stradă care vând medicamente.

Farmaciile trebuie să fie bine definite, cu programe clare de prevenție. Să nu uităm că farmaciștii sunt persoane cu exact cunoștințele care trebuie pentru a putea ajuta în prevenție. Haideți să facem niște programe de prevenție, prin intermediul farmaciilor, care sunt accesate cel puțin o dată pe luna de către o persoană”, a transmis Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare România, în cadrul evenimentului.

Cea de-a patra ediție a Conferinței Future Healthcare, organizată de wall-street.ro, a fost susținută de Farmaciile Dona, Alliance Healthcare, ARPIM și Zebra Technologies, în calitate de parteneri și de către RASCI în calitate de sponsor.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri