În cursul zilei de 14 martie a avut loc o ședință a CNCCI, comitetul care supraveghează evoluția pandemiei în România, la care a participat și premierul. Creșterea numărului de cazuri din ultimele zile, dar și numărul ridicat al pacienților din ATI sunt două dintre motivele care l-au îngrijorat pe Florin Cîțu.

”Am participat la ședința CNCCI de astăzi pentru că vreau sa ma asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

În plus, Cîțu a precizat că este necesară o abordare serioasă a situației pentru a nu fi luați prin surprindere.

Ce a cerut premierul la ședință

La ședința CNCCI, premierul a avut următoarele solicitări:

  • Creșterea numărului real de paturi ATI la 1.600 prin identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente în lupta anti-COVID.

  • Asigurarea stocurilor necesare de medicamente în toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.
  • Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.
  • Un plan clar pentru situația în care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.
  • Continuarea vaccinării in forță.

”Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”, a conchis Cîțu.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.383 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 14 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 859.709 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 783.642 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 926 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursa foto: Florin Cîțu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri