UPDATE (23:43)- Portugalia a decis la rândul său luni să suspende administrarea vaccinului de la AstraZeneca împotriva COVID-19, mergând pe urmele mai multor ţări după raportarea unor efecte secundare "grave, dar rare", potrivit directorului general al Sănătăţii, Graça Freitas, potrivit Agerpres.

UPDATE (21:40)- Spania va suspenda vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca pe o perioadă de 15 zile, în urma acordului convenit în cadrul reuniunii de urgenţă convocate pentru a dezbate acest subiect de guvernul central cu provinciile regionale, arată Agerpres.

Franța a suspendat, la rândul său vaccinarea cu AstraZeneca împotriva COVID-19, până la un aviz al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), care este așteptat să apară în ziua de miercuri.

Anunțul a fost făcut de Președintele Emmanuel Macron. Franța se alătură altor state care au anunțat că suspendă vaccinarea cu serul AstraZeneca-Oxford. Este vorba despre Germania și Italia, potrivit HotNews.

Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, 'a decis, cu titlu de precauţie şi în mod temporar, în aşteptarea unei decizii a EMA', Agenţia Europeană a Medicamentului, 'să interzică utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pe tot teritoriul naţional', transmite France Presse, potrivit Agerpres.

Anterior, procurorii din regiunea italiană Piemont (nord) au anunţat că au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, în urma decesului unui bărbat căruia i-a fost administrată o doză din acest lot.

Autorităţile regionale din Piemont au suspendat duminică utilizarea lotului cu indicativul ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani, s-a simţit rău şi a decedat în circumstanţe încă neelucidate.

Magistraţii din Sicilia ordonaseră sechestrarea unui alt lot de la AstraZeneca săptămâna trecută, după moartea subită a doi bărbaţi care fuseseră vaccinaţi recent.

Guvernul italian afirmase că nu exista dovada vreunei legături între aceste decese şi vaccinuri şi permisese ca administrarea serului de la AstraZeneca să continue.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri