Regulile stricte impuse în maternităţi pentru a stopa răspândirea COVID-19 ar putea avea consecinţe fatale pentru copiii născuţi prematuri, a declarat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS a afirmat că beneficiile medicale ale contactului fizic între părinţi şi bebeluşii lor născuţi prematur depăşesc cu mult riscul reprezentat de coronavirus. Multe ţări au interzis un astfel de contact din cauza pandemiei, în detrimentul copiilor, a adăugat OMS, potrivit Agerpres.

Organizaţia recomandă "metoda cangurului" în cazul sugarilor prematuri şi al nou-născuţilor cu greutate scăzută, constând în plasarea copilului direct pe pieptul mamei sau al tatălui cât mai multe ore pe zi posibil. În plus, este recomandat ca aceşti copii să fie alăptaţi.

Un sondaj internaţional în rândul asistenţilor medicali şi al medicilor a constatat că pandemia a condus la restricţii privind contactul bebeluş-părinte. Două treimi din cei 1.120 de respondenţi au declarat că vor separa mama de copil dacă rezultatele testelor pentru COVID-19 sunt pozitive.

Un calcul efectuat de OMS a constatat că riscul de deces din cauza restricţiilor legate de contact a fost cu 65% mai mare decât riscul ca un copil să contracteze o infecţie letală cu coronavirus în urma acestui contact.

Expertul OMS, Ornella Lincetto, a declarat într-o conferinţă de presă că ţinerea la piept a copilului nu numai că măreşte şansele de supravieţuire pentru bebeluşii prematuri, ci "va reduce ,de asemenea, stresul părinţilor provocat de COVID-19".

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri