Dr. Valeriu Gheorghiță a prezentat ultimele date în ceea ce privește campania de vaccinare. În plus, acesta a dezvăluit că începând cu 23 martie vor mai fi deschise alte 165 de centre de vaccinare la nivelul României.

Bucureștiul va avea 54 de noi centre de vaccinare, începând cu 23 martie, cu o capacitate de vaccinare de până la 10.000 de români pe zi. În plus, Gheorghiță a mai spus că începând cu 5 aprilie va apărea încă o serie de noi cabinete.

Targetul cabinetelor noi este de a vaccina până la 40.000 de persoane pe zi.

În prezent, în România sunt 808 centre de vaccinare, cu 1.159 fluxuri. Dintre acestea, 760 de centre sunt active, iar 48 sunt inactive, adică au liste de așteptare, urmând să fie deschise.

Centrele MApN sunt în număr de 57, iar cele aparținând Ministerului Afacerilor Interne sunt 64.

Câte persoane s-au programat pe 15 martie

Pe 15 martie, la ora 14:00 toate listele de așteptare pentru cei din etapa a treia erau deschise în platformă. Peste 50.000 de persoane s-au programat pentru prima doză, pe locurile libere existente în platformă.

Un număr de peste 17.000 de oameni s-au programat prin call-center, alți peste 67.000 de persoane au apelat la medicul de familie, iar peste 300.000 de români s-au înscris individual.

Dintre cei programați, 60.174 sunt din categoria celor cu boli cronice.

Nu în ultimul rând, 3,6 milioane de conturi au fost create în platformă.

Sursa foto: RO Vaccinare/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri