Medicul Emilian Imbri și-a transmis opinie cu privire la situația epidemiei de COVID-19, din România. Specialistul a spus că în contextul actual, în care deja nu mai sunt locuri libere în secțiile de terapie intensivă (ATI), iar bolnavii vin către spitale în număr tot mai mare, Bucureștiul s-ar putea „închide”.

"Mai durează foarte mult. Trecem în anul următor cu masca. Va fi din ce în ce mai rău. Bucureștiul mai mult că sigur se va închide. Va fi mai rău decât ce a fost. Vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă. Situația nu mai este sub control. Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare. Va fi un tsunami al infectarilor. Nu mai e timp de șovăială”, a declarat expertul în sănătate, potrivit ziare.com.

Fostul manager de la Spitalul Victor Babeș din Capitală mai spune că nu va i necesar din păcate doar să creștem numărul de paturi disponibile.

Citește și Medic: Existența unui vaccin nu înseamnă renunțarea la masca de protecție

„Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paște. `Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm!`. Deja ai satisfacția că de Paște nu o să respecți. Nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele. Nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu. În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii. Acum vin la rând tinerii cu comorbidități. Ar trebui să colaboreze instituțiile între ele. Nu doar COVID există in România.", mai punctează medicul.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri