Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că riscurile impuse de vaccinare cu AstraZeneca sunt net depășite de beneficiile pe care serul le are împotriva coronavirusului și ca atare, în împiedicarea răspândirii pandemiei la nivel global.

Hans Klugen, directorul european al Organizației, a precizat că nu este încă stabilit dacă acele cazuri de tromboze raportate au avut sau nu legătură cu vaccinarea sau au fost doar coincidențe, scrie metro.co.uk.

Cu toate acestea, Kluge a întărit afirmația conform căreia oamenii ar trebui să nu se mai axeze asupra reacțiilor adverse și să aibă mai multă încredere în vaccinuri, deoarece ”acestea pot salva vieți”.

OMS s-a sesizat după ce mai multe state europene au suspendat parțial sau total vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, în ciuda specificațiilor enunțate de specialiștii în sănătate. Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, este unul dintre cei care a declarat că se va vaccina cu o doză din vaccinul AstraZeneca, de îndată ce îi va veni rândul, încercând astfel să crească încrederea în acest ser.

Părerile sunt împărțite la nivelul Europei, iar cu toții au așteptat o poziție oficială din partea Agenției Europene a Medicamentului. În acest sens, membrii acesteia s-au întâlnit pe 18 martie, fiind de acord cu eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului.

The benefits of the Oxford coronavirus vaccine far outweigh any risks and countries in Eurpoe should continue using it ‘to save lives’, the World Health Organisation’s European director has said. Hans Kluge said it remains unknown whether a small number of reported cases of blood clotting ‘have been caused by the vaccine or by other coincidental factors’. But he added: ‘At this point in time, however, the benefits of the AstraZeneca vaccine far outweigh its risks and its use should continue, to save lives.’ Addressing a WHO press briefing on Thursday, he said it was ‘routine to signal adverse events’ but people should ‘have confidence’ in the protection given by vaccines.

Read more: https://metro.co.uk/2021/03/18/benefits-of-astrazeneca-covid-vaccine-outweigh-any-risks-says-who-14264875/?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK | Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri