Direcția de Sănătate Publică București propune noi restricții în Capitală, după ce rata de infectare a ajuns marți la 6,22, iar o decizie ar urma să fie luată pe 23 martie. Printre măsurile propuse se numără închiderea școlilor și grădinițelor, limitarea numărului clienților în magazine, declararea programului de lucru, interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise precum afterschool-uri și închiderea locurilor de joacă pentru copii în parcuri, potrivit HotNews.ro.

Propunerile au fost anunțate marți seară, la Digi 24, de către directorul adjunct al DSP București, Florentina Iacob.

Restricțiile propuse sunt:

  • Obligativitatea instituțiilor și autorităților publice de a face la intrarea în sediu triaj epidemiologic și de a asigura dezinfectarea mâinilor
  • Obligativitatea de a asigura programul decalat al angajaților, atât la nivelul aurotităților publice, cât și la nivelul operatorilor economici
  • Participarea zilnică în sistem online a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ
  • Interzicerea organizării de evenimente sau activități private pentru copii în spații închise precum afterschool-urile
  • Închiderea locurilor de joacă amenajate pentru copii în parcuri, între blocuri
  • Interzicerea activităților și competițiilor sportive pentru amatori. Cele profesioniste rămân deschise.
  • Pentru spațiile comerciale - magazine, hipermarketuri, mall-uri - obligativitatea de respectare a spațiului de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană, distanță de 2 metri între persoane. Fiecare comerciant trebuie să facă un calcul pe suprafața utilă pe care o are.
  • La evenimentele private - înmormântări, cununii, botezuri - număr maxim de 16 persoane, care include și persoanele care oficiază slujba religioasă.
  • Este interzisă desfășurarea de activități în cluburi, baruri discoteci. Terasele rămân deschise, dar cu respectarea regulilor.

Noile restricții în Capitală ar urma să fie decise de către Comitetul pentru Situații de Urgență București. Capitala a ajuns marți la o rată de infectare de 6,22 la mia de locuitori.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri