Un grup de experţi se va reuni luni în cadrul anchetei Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) cu privire la cazurile raportate de cheaguri de sânge la persoane care s-au vaccinat cu AstraZeneca împotriva COVID-19, fără o legătură dovedită în această etapă, relatează AFP.

Conform Agerpres, comitetul de securitate al agenţiei ''continuă să evalueze cazurile semnalate. În acest context, EMA convoacă un grup ad-hoc de experţi pe 29 martie pentru o contribuţie suplimentară la evaluare'', a declarat joi autoritatea de reglementare europeană, potrivit unui comunicat.

EMA a stabilit săptămâna trecută că vaccinul AstraZeneca este ''sigur şi eficient'' şi nu este legat de un risc crescut de formare de cheaguri de sânge.

Cu toate acestea, agenţia cu sediul la Amsterdam a declarat că nu poate ''exclude definitiv'' o legătură între vaccin şi cazurile rare de tulburări de coagulare.

Experţi externi, în special în hematologie, medicină cardiovasculară şi neurologie, ''se vor reuni pentru a-şi da avizul'' pentru EMA ''cu privire la aspecte precum un mecanism de acţiune plauzibil, posibili factori de risc subiacenţi şi orice date suplimentare necesare pentru a înţelege mai bine evenimentele observate şi riscul potenţial''.

''Rezultatele reuniunii experţilor, precum şi analiza mai aprofundată a cazurilor raportate vor contribui la evaluarea în curs'', a adăugat EMA.

Agenţia a precizat că recomandarea actualizată cu privire la această problemă va fi abordată la o reuniune plenară care va avea loc în perioada 6-9 aprilie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri