Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a comentat, la rândul său, evenimentele din 29 martie. Acesta s-a declarat frustrat și supărat pe violențele din București.

”Sunt de-a dreptul frustrat. S-a ajuns prea departe cu violențele împotriva medicilor”, a declarat Voiculescu, într-o conferință de presă.

Acesta a adăugat că nici în vreme de război cei ”în haină albă” nu sunt atacați, ci dimpotrivă: cadrele medicale trebuie protejate.

”Cei care au intrat în curtea spitalelor din Bacău și Brașov au greșit...și m-aș opri aici”, a mai spus ministrul.

Voiculescu a adăugat că protestatarii ar fi trebuit să respecte intimitatea pacienților, cu precădere a celor care se luptă să supraviețuiască. Totodată, ministrul a amintit și de aparținători, care așteaptă, de cele mai multe ori, în curtea spitalelor pentru vești bune.

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că măsurile de protecție din România sunt printre cele mai relaxate și că trebuie să accelerăm campania de vaccinare, având exemplul Londrei, unde nu a fost înregistrat niciun deces provocat de COVID, în ultimele 24 de ore.

În urma protestelor din 29 martie, mai mulți miniștri au reacționat, inclusiv Lucian Bode. Și președintele a condamnat atitudinile violente pe pagina de Facebook.

Pe 29 martie, în București au fost organizate două proteste - unul la Piața Universității, organizat de AUR și unul în Piața Victoriei, promovat pe Facebook de Diana Iovanovici Șoșoacă. La ambele adunări oamenii s-au adunat ca să protesteze împotriva restricțiilor luate pentru oprirea pandemiei de COVID-19.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri