Pe măsură ce românii se vaccinează în număr tot mai mare, apar o serie de întrebări firești în legătură cu procedurile care trebuie respectate pentru a ne feri în continuare atât pe noi, cât și pe cei din jur de o posibilă infectare cu COVID-19.

Una din nedumeririle românilor este legată de portul măștii în spațiile închise. Oamenii vor să știe dacă mai este necesară purtarea măștii într-o încăpere în care sunt doar persoane vaccinate cu ambele doze, în contextul în care au apărut date noi despre posibilitatea redusă de transmitere și de infectare cu COVID-19, la persoanele vaccinate complet. Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale pentru vaccinarea anti-COVID oferă un răspuns celor care au adresat această chestiune.

Cele mai recente informații transmise Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc. Aceste concluzii au reieșit din urma unui studiu realizat pe 4.000 de angajați sanitari din linia întâi, testați săptămânal, între decembrie 2020 și martie 2021, potrivit Business Insider.

„Datele Centrului american pentru Controlul Bolilor (CDC), cât și ale Centrului european pentru Controlul Bolilor arată cât se poate de clar o reducere a transmiterii infecției cu SARS-CoV-2 de la persoanele vaccinate la cele nevaccinate și sunt studii făcute, de pildă, pe membrii familiei, unde cel puțin unul dintre ei a fost vaccinat, și au arătat o reducere a transmiterii la ceilalți membri ai familiei cu cel puțin 30 la sută, dacă cel puțin un membru era vaccinat.

Deci da, sunt date cât se poate de clare în momentul de față, care nu provin numai din studii, ci și din analizele efectuate pe persoanele vaccinate în cadrul campaniilor de vaccinare, care ne arată o reducere importantă a riscului de transmitere”, a declarat la Digi24 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri