Pfizer a actualizat datele cu privire la imunitatea pe care serul o oferă, cel mai recent studiu arătând că după cea de-a doua doză anticorpii pot rămâne și mai mult de șase luni.

Studiul a avut în vedere 927 de cazuri asimptomatice din peste 46.000 de voluntari. În jur de 850 de oameni au primit placebo, iar aproximativ 77 au fost injectați cu serul în sine. Aceasta înseamnă o eficacitate de 91,3%, scrie BusinessInsider.com.

În plus, potrivit FDA, vaccinul este eficient în proporție de 95% în prevenirea formelor severe de boală.

Rezultatele finale ale studiului sunt ambigue, dar îmbucurătoare: la șase luni de la administrarea celei de-a doua doze, imunitatea oferită de Pfizer este la standarde înalte.

De asemenea, compania a anunțat că nu au fost identificate efecte adverse nici la o perioadă mai lungă de timp de la injectare.

Nu în ultimul rând, studiul a arătat că vaccinul Pfizer este eficient și împotriva tulpinii identificate în Africa de Sud, cea care îngrijora societatea medicală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri