Raportarea infecţiilor nosocomiale din spitalele din ţară nu este "la nivelul la care ar trebui să fie", a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, adăugând că sunt luate în vedere eventuale sancţiuni pentru raportări inexacte.

El a făcut referire, în acest sens, la un caz recent.

"Infecţiile nosocomiale trebuie raportate aşa cum se cuvine. La Timişoara pare că au fost raportate cum se cuvine. Repet, pare, din informaţiile pe care le-am primit până astăzi. Am cerut informaţii suplimentare în această dimineaţă", a spus ministrul, conform Agerpres.

În privinţa raportărilor infecţiilor nosocomiale, el a apreciat că în prezent este văzută "parte a adevărului".

"Nu mi se pare că raportarea este la nivelul la care ar trebui să fie. Nu mi se pare că vedem tot adevărul. E clar că ne apropiem de adevăr şi trendul acesta a început din 2016, vedem că raportarea a crescut, dar ştim că nu suntem încă la nivelul la care ar trebui să fim cu raportarea. Cu alte cuvinte, vedem parte a adevărului şi lucrul ăsta nu este în ordine", a afirmat Voiculescu.

El a spus că "nu e vorba că cineva ascunde cu bună-ştiinţă".

"Cred că mai degrabă, dintr-un motiv sau altul, la nivelul spitalelor, fie nu se conştientizează, fie nu se raportează. Cel târziu din 2016 nu există o sancţiune pentru cei care raportează, deci nu văd care ar fi motivaţia pentru o diminuare a raportărilor", a detaliat el.

Întrebat de eventuale sancţiuni în acest caz, ministrul a răspuns: "Cu siguranţă, raportarea nu este ceva cu care unul sau altul să se poată juca la infinit. Cu siguranţă avem în vedere şi lucrul ăsta".

"Avem în vedere proceduri pentru raportări, cât şi seturi de reguli mai simple pentru testarea în spitale şi pentru păstrarea unor reguli de bază, care să ne ducă către reducerea numărului de infecţii nosocomiale din spitale", a afirmat Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri