Vaccinurile anti-COVID sunt unul dintre principalele obiective la nivel internațional din perioada pe care o traversăm. Și România a intrat în această cursă, participând cu nouă companii la examinarea Comisiei Europene, în urma căreia țara noastră ar putea produce, îmbutelia, finisa sau distribui vaccin.

”România este reprezentată de nouă companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19. Acestea participă în procesele de selecție în vedere implementării a patru faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile”, a scris premierul Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Sursa Foto: Guvernul României

Premierul face comparație cu vecinii, exemplificând faptul că față de România, care este reprezentantă de 11 partipanți în procesul de selecție, Bulgaria vine cu doar trei companii, Ungaria cu trei, iar Slovenia cu una singură.

”Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE”, dă asigurări premierul.

Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19, potrivit informațiilor oferite de Cîțu.

”Reașezăm România pe drumul cel bun și reparăm catastrofele făcute în timpul guvernării PSD, când institutul Cantacuzino a fost desființat și îngropat, iar compresoarele de răcire din sala de pregătire au fost vândute efectiv la fier vechi”, a conchis premierul, în postarea sa.

România și producția de vaccinuri

Însă are chiar ar putea România să producă o un astfel de vaccin?

„Răspunsul este categoric nu. Și asta nu ține neapărat de abilitatea de a negocia transferul unui patent sau de realizarea unei clădiri sau a unei unități de producție. Nu, discuția include toate aceste elemente pe lângă care trebuie creat un adevărat sistem de educație, de cercetare continuu. E ceea ce face Irlanda de luni de zile pe zona de tehnologie și de aceea Irlanda a devenit un hub european extrem de important pentru că a pornit lucrurile în sensul logic, cu formarea de personal, actualizarea curriculei, investiții pe partea de training și, desigur, venind cu această ofertă pe masă, pe piața mondială de biotehnologie a fost ușor să atragă investiții pe partea de farma, dar și pe alte tipuri de investiții decât noi le vedem acum în România”, a declarat dr. Marius Geantă, Președinte și Cofondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, în cadrul celei de-a patra ediții a Conferinței Future Healthcare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri