România trece printr-un val trei al pandemiei mult mai puternic decât cele două traversate până în prezent. Criza paturilor din secțiile ATI devine cea mai acută problemă, având în vedere cel mai recent record al numărului de pacienți internați (1456). Prin urmare, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat suplimentarea numărului de paturi din Terapie Intensivă, dar și alte măsuri menite să ajute la decelerarea pandemiei.

Ministrul a precizat că a fost nevoit să apeleze la spitale la care nu ar fi vrut să apeleze, după cum urmează:

  • Spitalul Fundeni- 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi în ATI,
  • Institutul Oncologic București- 5 paturi ATI și 5 paturi pentru terapie acută,
  • Spitalul Colentina- 35 de paturi cu oxigen,
  • Spitalul Gerota- 2 paturi ATI,
  • Spitalul Colțea- 16 paturi cu oxigen,
  • Spitalul Sf. Pantelimon- 45 de paturi,
  • Spitalul Victor Babeș- 12 paturi ATI,
  • Unități mobile ATI- 8-12 paturi în plus.

Pe lângă suplimentarea numărului de paturi în unitățile medicale COVID, ministrul a anunțat și faptul că au fost regândite fluxurile medicale, astfel încât să fie redusă presiunea pusă pe Unitățile de Primiri Urgențe (UPU). Principala măsură este lărgirea centrelor de evaluare pentru formele non-severe.

”Așteptăm ajutor din partea Spitalului Județean Ilfov și Spitalului Monza”, a spus ministrul.

În plus, pacienți cu urgențe non-COVID vor fi redirecționați, de asemenea, către spitalele destinate ortopediei, ORL-ului, dar și chirurgiei.

”Cu un comportament responsabil putem salva mai mulți oameni decât cei care au decedat la Revoluție”, a mai spus Voiculescu.

Nu în ultimul rând, ministrul a precizat că este foarte important să stăm acasă, dacă nu suntem nevoiți să ieșim, să purtăm mască de protecție și să ne vaccinăm.

”În vreo două luni, vom avea vaccin pentru toată lumea doritoare. Dacă ne vaccinăm într-un număr mare, alături de cei care au trecut prin boală, în vreo două luni putem să spunem că acesta va fi fost ultimul val care să necesite restricții și alte măsuri suplimentare”, a conchis Voiculescu.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până astăzi, 4 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 974.375 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 871.950 de pacienți au fost declarați vindecați. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 789 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri