Creșterea accelerată a numărului de pacienți din ATI și formele severe cu care se prezintă pacienții tineri în spitale i-a făcut pe reprezentanții ministerului Sănătății să găsească soluții pentru reducerea ritmului de expansiune a pandemiei în România. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății și medic infecționist, a precizat că este necesar să depășim această criză cu bine.

”Avem nevoie de solidaritate, comunicare și responsabilitate. Trecem printr-un moment de criză pe care trebuie să îl depășim cu bine cu toții”, a spus Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul de stat a adăugat și faptul că valul trei al pandemiei este caracterizat de o transmisibilitate mai mare, motiv pentru care ne confruntăm cu un număr exponențial de cazuri, mai ales la persoane mai tinere.

În plus, acest lucru generează o presiune enormă pe Unitățile de Primiri Urgențe, multe dintre ele fiind transformate în secții de ATI, ținând cont de numărul mare de pacienți care se prezintă la medic.

”Ne străduim să găsim cele mai bune soluții pentru sistemul medical, astfel încât să nu atingem niște limite absolute”, a conchis Andreea Moldovan.

Vezi AICI ce spitale vor primi pacienți COVID în plus.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri