Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 din România a precizat că nu se așteaptă la o retragere a autorizării de punere pe piață a vaccinului AstraZeneca.

Declarația vine în contextul în care un reprezentant al Agenției Europene a Medicamentului a declarat pe 6 aprilie că este clar că există o legătură între tromboze și vaccinul AstraZeneca. Însă, declarația acestuia nu reprezintă viziunea oficială, deocamdată, a entității pe care o reprezintă.

Gheorghiță a precizat că vor fi oferite clarificări în ceea ce privește acest subiect după finalizarea ședinței Comitetului de farmacovigilență al Agenției Europene a Medicamentului.

”Ne așteptăm la modificarea recomandărilor din prospect. Este posibil ca vaccinul să nu fie recomandat persoanelor cu risc de a dezvolta reacții trombotice”, a precizat Valeriu Gheorghiță care a punctat faptul că în țara noastră s-au înregistrat 7 cazuri de tromboze la persoanele vaccinate împotriva COVID-19, dintre care 3 raportate la vaccinul AstraZeneca și 4 la Pfizer, însă nu s-a stabilit o legătură cu vaccinul.

Tot în cadrul aceleiași conferințe de presă, Gheorghiță a previzat că 3.082 de medici de familie au optat pentru a participa la campania de imunizare în cabinetele proprii, reprezentând 30% din totalul de 10.940 de medici care se află în relație contractuală cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

"Avem situaţia centralizată la nivel naţional, sunt 3.082 de medici de familie care au optat pentru a participa la campania de vaccinare în cabinetele proprii, din totalul celor 10.940 de medici care se află în relaţie contractuală cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă un procent de circa 30%. Este mai puţin decât ne aşteptam şi cât estimam din datele disponibile REVISAL", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri