Specialiștii în sănătate, alături de cei care au avut infecția cu COVID, au găsit opt simptome pe care le putem avea după ce am trecut prin boală, chiar dacă pe durata infectării nu am avut vreun semn, care să ne dea de bănuit.

Deși cifrele oficiale arată 127.628.928(+3.992.076) de infectări la nivel internațional, specialiștii în sănătate bănuiesc că vedem doar vârful aisbergului, iar mulți dintre cei infectați nu au știut că sunt purtători de virus. Simptomele ușoare sau chiar lipsa lor i-a făcut pe unii să creadă că nu sunt infectați cu COVID-19, scrie Mirror.co.uk.

Care sunt simptomele persistente ale COVID

În acest sens, sunt câteva semne care ne arată că am trecut prin boală, semne care rămân cu noi pentru o perioadă mai lungă de timp, chiar dacă infecția nu a fost foarte violentă, după cum urmează:

  • Ochii roșii: Colegiul Optometriștilor a precizat că orice infecție a căilor respiratorii superioare poate cauza conjunctivite virale, drept o complicație secundară, ceea ce se poate aplica și în ceea ce privește COVID.

”Cu toate acestea, este puțin probabil ca o persoană care se prezintă cu această afecțiune să nu fi avut febră sau tuse, deoarece se pare că aceasta apare mai târziu”, spune Colegiul.

  • O tuse diferită: știm cu toții că tusea este unul dintre simptomele cheie ale infecției cu coronavirus. Însă unii pacienți vorbesc despre o tuse ușor diferită de cea de până acum.

Tusea este persistentă, greu de tratat și este diferită față de o tuse de fumător. În plus, durează jumătate de zi, de cele mai multe ori.

  • Brain fog (blocaj mintal): Una dintre paciente a declarat că și-a dat seama că s-a infectat cu COVID când a simțit dureri în gât și de cap. După acestea, femeia a precizat că s-a confruntat cu un blocaj, o ceață a creierului, așa numitul brain fog.

”Inițial, mă simțeam epuizată, nu mă puteam ridica din pat. Nu am tușit rău și nici nu am avut febră. Însă m-am confruntat cu o senzație ciudată la nivelul plămânilor, ca și cum aș respira pudră de talc”, mai povestește aceasta.

  • Temperatură ridicată: O temperatură mare este considerată cea de 37,7 grade. Însă cifrele variază de la om la om.

Dacă ați simțit sau simțiți că sunteți prea fierbinte la atingere, mai ales în zona pieptului sau între omoplați, mai mult ca sigur v-ați întâlnit cu COVID.

  • Lipsa aerului: dificultatea în respirație este unul dintre cele mai frecvente simptome ale coronavirusului, care poate rămâne multă vreme de la vindecare. Dispneea, numele dat acestui simptom, poate fi corelat și cu ”o strângere în piept”, respirație rapidă sau palpitații.

Însă tinerii sau cei fără comorbidități ar putea să nu se confrunte cu astfel de simptome.

  • Pierderea subită a gustului sau a mirosului: Asociația Britanică a Otorinolaringologie a avertizat că lipsa celor două sunt cel mai edificator simptom al infecției cu COVID.

Medicii recomandă ca cei care experimentează un astfel de simptom să se izoleze imediat. S-a sugerat că fenomenul este produs de faptul că COVID ucide celule din nas și gât.

  • Durere de stomac: Lipsa poftei de mâncare, alături de durerea de stomac sunt alte simptome corelate care sunt cauzate de coronavirus.

Un studiu arată că 48,5% din 204 oameni infectați cu coronavirus din Hubei (provincia din China) au întâmpinat probleme de ordin gastrenterologic.

  • Oboseala: Jaimuay Sae-ung, în vâsrtă de 73 de ani, a fost primul thailandez care a contractat virusul anul trecut, în decembrie.

În ciuda comorbidităților și a vârstei, pacientul a supraviețuit infecției. Însă tristețea și oboseala au fost două dintre simptomele persistente.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri