Corpul de control al Prim-ministrului a sesizat Ministerul Public „in rem” privind accesul în Registrul Electronic Național de Vaccinări. Decizia vine după finalizarea controlului la Ministerul Sănătății, în urma scandalului privind accesarea datelor despre vaccinare de către consilierul onorific al ministrului, Ștefan Voinea. Recent, întrebat despre o eventuală demisie în cazul în care Corpul de control al premierului va constata nereguli, Vlad Voiculescu a declarat că „dacă cineva a făcut ceva greșit trebuie să răspundă pentru asta.”

Într-un comunicat de presă, Corpul de control al premierului anunță că a transmis Ministerului Public o sesizare penală „in rem”, ca urmare a verificărilor preliminare efectuate la Ministerul Sănătății și la celelalte instituții din subordinea sau coordonarea Guvernului care au atribuții legale în privința gestionării platformei naționale privind vaccinarea - Registrul Electronic Național de Vaccinări.

Corpul de control a constatat că în data 07.03.2021, într-un interval de aproximativ 30 de minute, au existat 181 de încercări nereușite de acces la platforma RENV de pe un IP găzduit pe un server privat din Germania. De asemenea, Corpul de control constată că un consilier onorific poate „crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităților și al conflictului de interese”, pentru că nu are atribuții specifice unui funcționar public.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri