Premierul Florin Cîţu spune că obiectivul său şi al Guvernului pe care îl conduce rămâne vaccinarea anti-COVID "cât mai rapidă" a 10 milioane de români, adăugând că, odată atins acest prag, autorităţile vor putea lua în considerare renunţarea la masca de protecţie sanitară.

"Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români.

Pentru asta avem două ţine:

  • până la 1 iunie, imunizarea a 5 milioane de persoane;
  • până la 1 august, imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare", a scris Cîţu, pe pagina sa de Facebook.

Săptămâna aceasta, Cîțu a vorbit despre o posibilă relaxare a măsurilor instaurate pentru a combate și a limita efectele coronavirusului. Șeful Executivului spune că suntem încă într-o perioadă dificilă pentru că România se situează pe un platou care se menține, iar singura posibilitate de a accelera revenirea la normalitate este vaccinare.

” Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate în România. Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei (...) Trebuie să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri