Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, într-un video, pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, cum a fost luată decizia de a transforma spitalul Foișor într-unul pentru pacienții COVID.

Acesta spune că unitățile de primiri urgență au fost suprasolicitate și nu mai existau locuri în București la terapie intensivă, precum nici în zonele limitrofe din București. În acest sens, au decis să se îndrepte către un spital care nu primește urgențe și care să aibă o secție de terapie intensivă.

Prin urmare a fost ales spitalul Foișor, care are 21 de paturi la terapie intensivă și unde există 200 de paturi cu oxigen, din care 90 să fie folosite pentru pacienții cu COVID.

„În cursul zilei am semnat ordinul care a fost avizat și de Ministerul Sănățății și am început procedura de a transforma spitalul Foișor în spital COVID”, spune Raed Arafat pe Facebook.

Arafat spune că a primit un telefon de la managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, care a cerut ajutor, spunând că 18 pacienţi sunt în stare gravă în unitatea de primiri urgenţe a spitalului, iar în acest context, dincolo de transferurile care au fost făcute la spitale din provincie, autorităţile au fost nevoite să găsească alte soluţii.

„La acest moment avem cel puţin două spitale de urgenţă din Bucureşti transformate total pentru COVID: Sfântu Ioan şi Spitalul Judeţean Ilfov. Astfel, transformarea încă unui spital de urgenţă în spital COVID putea să impacteze foarte serios cazurile de urgenţă non-COVID care vin la aceste spitale, cum e Floreasca, Universitar, Elias. Mai mult, aceste spitale deja au secţii în interiorul lor care preiau pacienţi COVID. Aşa că ne-am îndreptat către un spital care nu primeşte urgenţe decât mai puţin şi care are operaţii programate şi care poate fi transformat şi care să aibă o secţie de terapie intensivă cu un număr mai mare de paturi”, spune Arafat.

Pacienţii internaţi la Spitalul de Ortopedie Foişor din Bucureşti sunt transferaţi la alte unităţi medicale sau externaţi, întrucât acest spital va primi, de sâmbătă dimineaţă, pacienţi cu infecţie COVID-19.

Patru pacienţi de la Spitalul de Ortopedie Foişor, care va fi transformat în spital COVID, vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat pentru News.ro medicul Bogdan Opriţa, care a precizat că 10 pacienţi de la Spitalul Foişor vor fi trimişi la unităţi sanitare din Capitală.

Sursa Video: Facebook/ Departamentul pentru Situații de Urgență

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri