Colegiul Medicilor București, despre evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor: Este o pată pe sistemul de sănătate

Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, Cătălina Poiană a comentat situația pacienților evacuați în plină noapte, de la Spitalul Foișor, fiind de părere că această măsură a reprezentat „un caz extrem de regretabil”.

Medicul spune că nu contestă decizia luată în cazul Spitalului Foișor de a deveni unitate de primiri pentru pacienții COVID-19, însă pune mult la îndoială modul în care a fost implementată această măsură, ce nu face nimic altceva decât să întărească neîncrederea românilor în sistemul de sănătate.

Situația pacienților evacuați în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” reprezintă un caz extrem de regretabil. Chiar dacă contextul epidemiologic din București a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situație reprezintă o pată pe sistemul de sănătate și sporește neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc și în sistemul sanitar în general.

Prof. Dr. Cătălina Poiană, Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București

Medicul spune că evacuarea trebuia mult mai bine gestionată și coordonată de toți cei implicați în această procedură. Totodată, Cătălina Poiană trage un semnal de alarmă și le transmite liderilor politici să nu se foloseascaă de acest episod în scop populist, „ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluții concrete care să ajute real sistemul medical românesc”.

Citeste si:
Bode:Nici Voiculescu, nici Arafat nu sunt responsabili pentru cazul...
Bode: Nici Voiculescu, nici...

Stimați decidenți, stimați colegi Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foișor în această perioadă de...

Posted by Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti on Saturday, 10 April 2021

„Pacienții, indiferent de afecțiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienților trebuie respectate. Medicii și personalul medical au nevoie de încrederea și respectul populației, dar și de politici publice de sprijinire a sistemului medical, mai ales în această perioadă extrem de dificilă”, a mai transmis Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, într-o postare pe pagina de Facebook a organizației

Citește și: Ministerul Sănătății reacționează: ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor

Citeste si:
Studiu: Vaccinurile anti-COVID protejează împotriva noilor tulpini
Studiu: Vaccinurile...
Sursa foto: Agerpres FOTO
Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri