Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta atrage atenția asupra faptului că boala COVID-19 s-a schimbat semnificativ și că acum ne confruntăm cu cazuri mult mai grave comparativ cu valul precedent. Medicii din secțiile COVID-19 tratează acum pacienți care necesită tot mai mult oxigen pentru boala a început să aibă o evoluție mai severă.

S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluție severă – pentru că și aici avem o parte din pacienții care sunt infectați care au această evoluție – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”, a spus medicul într-o emisiune, la Digi24.

Beatrice Mahler spune că în 2020, simptomatologia era cumva cunoscută pentru că exista un tablou: debutul bolii, după care șase-șapte zile pacientul avea evoluție către formă critică, dar era vorba de un procent de 5%.

În acest moment avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și care au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta

Managerul de la Institutul Marius Nasta spune că sunt multe astfel de cazuri, aproximativ 8 din 10 pacienți sunt îngrijiți pe secție împreună cu medicul de la terapie intensivă, o situație care în 2020 nu era întâlnită. Totodată, complicațiile pe care le-a întâlnit la pacienții tratați în 2021 de COVID-19 sunt diferite față de cele întâlnite anul trecut.

„Sunt extrem de importante complicațiile trombotice și multiple. Anul trecut aveam insuficiențe renale, aveam insuficiența respiratorie, dar complicațiile trombotice nu erau atât de multe în secție. Acum avem pacienți care aparent au evoluție bună, transmiți familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă și la un moment familia primește un telefon că a decedat și nu înțelege ce se întâmplă. Așa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a mai declarat Betrice Mahler.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri