Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a avut prima ieșire publică după scandalul de la Spitalul Foișor, în care pacienții internați la ortopedie au fost mutați în noaptea de vineri spre sâmbătă din spital, pentru ca acesta să devină unitate COVID.

„S-a făcut, zilele acestea prea mult zgomot politic. Aici, la Ministerul Sănătății am preferat să facem și vom continua să facem ceea ce e cu adevărat important și anume să vorbim cu pacienții, cu medicii, cu personalul medical, să vedem ce e nevoie.

Scandalul mediatic a fost despre pacienții externați de la Spitalul Foișor. Am vorbit cu toți acești pacienți externați. Împreună cu colegii mei i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externați. Fără excepție, cei cu care am vorbit și-a declarat solidaritatea față de cei care se lupta acum să trăiască. Fără excepție, oamenii au fost solidari cu cei care se lupta acum chiar la Spitalul Foișor, să trăiască, în secțiile de Terapie Intensivă.

Toți pacienții care au fost externați de la Foișor și care au nevoie de tratament sau controale vor fi contactați în următoarele 24 de ore. Toți pacienții au avut de ales de a fi transferați la un alt spital, sau dacă să meargă acasaă. Ei au avut de ales și dacă pot fi preluați cu o ambulanță de la spital sau dacă aparținătorii îi pot prelua în cu mașinile proprii. (...)

Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 a Spitalului Foișor nu sunt de acum, sunt de un an de zile în urmă. Ministerul Sănătății a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului.

Avizele de la Spital și de la ASSMB (n.red. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București,) au venit cu întârziere. Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital, chiar dacă vorbim despre o situașie de criză”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, semnal de alarmă despre pandemie

România mai are, în prezent, şase paturi libere la Terapie intensivă pentru pacienţii cu COVID-19, a precizat ministrul Sănătăţii, în cadrul declarațiilor de presă pe care le-a susținut.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri