În România nu există o scădere a intenţiei de vaccinare, iar datele sociologice indică o intenţie de cel puţin 50%, a declarat marţi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

"Nu cred că este o scădere a interesului pentru vaccinare. Scăderea numărului de persoane din lista de aşteptare se datorează faptului că o persoană care nu confirmă programarea este eliminată din listă, tocmai pentru a facilita notificarea celorlalte persoane. Acesta ar fi un aspect. Un al doilea aspect - faptul că se întrevede posibilitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie - foarte probabil că a determinat o mare parte dintre persoane să mai aştepte până la existenţa acestei posibilităţi de a se vaccina la cabinetul medicului de familie. Deci, din punctul nostru de vedere, nu există o scădere a intenţiei de vaccinare, ci, dimpotrivă, datele sociologice arată o intenţie de cel puţin 50%", a afirmat el, conform Agerpres.

Potrivit preşedintelui CNCAV, în acest moment în platformă există un total de 1.225.356 de persoane programate, atât pentru doza unu, cât şi pentru doza a doua. Mai exact: în centrele Pfizer sunt programate 662.726 de persoane, în centrele Moderna - 160.300 de persoane, iar în centrele de vaccinare cu AstraZeneca sunt programate 402.329 de persoane.

Până pe data de 12 aprilie au fost vaccinate cu cel puţin o doză 2.326.484 de persoane.

În rândul personalului din sectorul sanitar, proporţia vaccinaţilor din etapa I este de 89,2%.

Cât priveşte bilanţul etapei a doua de imunizare, au fost vaccinate până la acest moment 1.741.448 de persoane cu cel puţin o doză. Defalcat pe tipuri de categorii, este vorba despre: 508.714 persoane cu boli cronice, 604.437 persoane peste 65 de ani, 34.790 persoane din centre sociale şi rezidenţiale, 22.289 de persoane nedeplasabile vaccinate la domiciliu şi 565 de persoane fără adăpost.

"În total, aceste persoane din etapa a doua reprezintă circa 75,4% din tot ce s-a vaccinat în etapa a doua. Reamintesc faptul că etapa a doua continuă în acest moment şi sunt vaccinate cu prioritate persoanele care se află în lista de aşteptare şi care aparţin acestei etape. În ceea ce priveşte persoanele care fac parte din infrastructura critică ce deservesc activităţi esenţiale au fost vaccinate 428.072 de persoane, iar angajaţi din învăţământ - în total vaccinaţi 149.581 de persoane", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

În centrele organizate de reţeaua Ministerului Apărării Naţionale au fost vaccinate circa 103.760 de persoane, ceea ce reprezintă 4,6% din totalul celor vaccinaţi la nivel naţional, iar în centrele organizate în reţeaua Ministerului Afacerilor Interne au fost imunizate 37.186 de persoane, ceea ce reprezintă 1,6% din totalul persoanelor vaccinate la nivel naţional.

În etapa a treia au fost vaccinate în total 281.508 persoane, iar 20.245 au primit şi cea de a doua doză.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri