Şeful Serviciului Omoruri din DGPMB, comisar-şef Marian Mihoci, a declarat, marţi, că Poliţia s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul a trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul "Victor Babeş".

"În jurul orei 19,30, Serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienţi internaţi în Unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului 'Victor Babeş' au decedat. În interiorul acestei Unităţi mobile au fost descoperite cadavrele a trei femei, în vârstă de 84, 74, respectiv 63 de ani", a precizat Marian Mihoci, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, nu a existat niciun apel la 112 care să sesizeze Serviciul Omoruri despre incident, care s-a produs în jurul orei 17,00 - 17,30.

"Din primele date a rezultat că ventilatoarele montate în această Unitate de Terapie Intensivă Mobilă au suferit o disfuncţionalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. (...) Concluziile preliminare ale necropsiei au fost de insuficienţă respiratorie acută", a spus Mihoci.

El a adăugat că au fost audiate în cauză, până în acest moment, 15 persoane, atât personal medical, cât şi personal tehnic.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în interior.

"O primă ipoteză ar fi această presiune mărită în cadrul instalaţiei de oxigen, dar nu ştim ce a cauzat, luăm în calcul toate ipotezele, atât o eroare umană, cât şi o defecţiune tehnică", a afirmat şeful Serviciului Omorur

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri