Un studiu recent, efectuat de un virolog german, arată că testele rapide antigen nu identifică întotdeauna infecția cu COVID în primele zile ale contractării virusului, momente în care contagiozitatea este la un nivel ridicat.

Afirmația a fost făcută în cadrul unui podcast de către Christian Drosten, șefului departamentului de virologie de la Spitalul Charite din Berlin, scrie The Japan Times. Astfel de teste rapide sunt deja folosite pe scară largă în Germania, Marea Britanie și Statele Unite.

Virologul susține că va dura ceva timp până când folosirea testelor rapide va fi încetinită. În plus, în prezent, oamenii precauți și care sunt sănătoși își fac atât un test rapid, cât și unul de tip PCR.

De ce PCR în detrimentul celor rapide

Potrivit cercetătorilor de până acum, virusul se transmite până în ziua a opta, timp în care COVID-19 nu s-ar putea manifesta. Față de testele rapide, cele PCR pot detecta astfel de infecții pre-simptomatice, însă nu sunt folosite decât în momentul în care un om a fost cu certitudine expus virusului.

Testele PCR sunt complexe și scumpe, în același timp, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte vreo două zile pentru a primi rezultatul. Un posibil impediment ar putea apărea în acest caz, deoarece timpul care trece de la momentul testării la aflarea rezultatului nu obligă pacientul la carantină.

În acest context, testele rapide au apărut ca o soluție ieftină și modernă. Deși nu au același grad de siguranță ca un test PCR, unele versiuni sunt eficiente, mai ales dacă oamenii aleg să facă mai multe într-o săptămână.

Virologul german atrage atenția că oamenii pot răspândi mai rapid virusul, deoarece sunt păcăliți de testul rapid, care poate da un rezultat fals negativ în primele zile.

De ce testele rapide nu mai sunt o soluție

Drosten susține că testele rapide nu mai sunt neapărat o soluție, deoarece coronavirusul a căpătat diverse mutații care nu mai pot identificate cu ușurință de mecanismul antigen.

În plus, tampoanele utilizate pentru testarea rapidă a antigenului tind să colecteze celule umane moarte, pline de proteine din virus. Cu toate acestea, în primele câteva zile ale unei infecții, majoritatea celulelor umane sunt încă în viață, producând copii noi ale virusului, făcând aceste proteine virale mai greu de detectat.

Cu toate acestea, testele rapide sunt încă un instrument intens folosit, mai ales în școli.

Riscul major apare când guvernele și oamenii de afaceri se bazează mai mult pe aceste teste, în detrimentul celor PCR.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri