Psilocibina, substanța psihedelică din ciupercile halucinogene, este la fel de bună în reducerea simptomelor depresiei la fel ca pastilele convenționale.

Conform BBC, cercetătorii au descoperit puterea ciupercilor într-un studiu de dimensiuni mici, care încă este la început. Totuși, pe lângă faptul că ciupercile ar putea concura cu antidepresivele obișnuite, prescrise și folosite în jurul lumii, psilocibina ar putea să îți îmbunătățească starea de spirit și capacitatea de a simți plăcere mai bine decât pastilele care să te ajute să te lupți cu depresia.

Cercetătorii care au început studiul spun că își doresc să descopere o nouă substanță antidepresivă din cauza lipsei de evoluție din industrie. În ultimii 30 de ani, pastilele pentru depresie și anxietate au avut o structură chimică extrem de similară. În plus, ele nu funcționează pentru toată lumea și au și efecte adverse neplăcute și nedorite.

Shutterstock

Studiul a fost realizat de cercetători din cadrul Imperial College of London. În cadrul acestuia, toate cele 59 de persoane au primit substanța chimică din ciupercile halucinogene sau un antidepresiv obișnuit. Toți s-au simțit mai bine și mai puțin depresivi, dar, spre deosebire de antidepresivele convenționale, psilocibina a îmbunătățit starea de spirit mentală, abilitățile sociale, dar și abilitatea de a fi fericit.

Din cauza dimensiunilor studiului, acesta nu poate demonstra încă dacă psilocibina e un tratament mai bun decât cel standard. Totuși, Guy Goodwin, profesor de psihiatrie la Oxford, spune că cercetarea oferă mai multe indicii că ipoteza ar fi adevărată.

Antidepresive versus ciuperci

Shutterstock

Antidepresivele funcționează și tratează simptomele depresiei. Totuși, cele pe care le avem până acum nu te ajută să te simți bine, ci doar te fac să nu te mai simți rău. Pe de cealaltă parte, psilocibina pare că ne ajută creierul să se reordoneze. Persoanele care au participat la studiu și care au primit psilocibină spun că s-au simțit „recalibrați”, „resetați” și raportează că au început să se bucure de viață.

Totuși, cercetătorii subliniază că în tratarea depresiei nu e nevoie doar de un antidepresiv obișnuit sau, poate în viitor, de substanța din ciupercile halucinogene. În cadrul studiului, ambele grupuri de persoane au primit psihoterapie, despre care oamenii de știință spun că este la fel de importantă ca substanța administrată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri