În urma unor vizite la mai multe spitale din România, Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătății care a primit atribuțiile de ministru interimar al aceluiași portofoliu a prezentat situația paturilor de la Terapie Intensivă, unde se îngrijesc bolnavi de COVID-19.

Oficialul a transmis că începând de vineri, 16 aprilie, sunt operaționale încă 12 paturi ATI (nouă în Constanța, două la Spitalul Sfântul Ioan din București și un pat la Spitalul din Bolintin Vale).

Totodată, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” vor fi operaționale suplimentar încă 20 de paturi ATI. Institutul mai primește și doi medici radiologi care au fost transferați de la Spitalul Colentina pentru a-i ajuta pe medici. Tot aici va exista un nou centru de evaluare a pacienților, astfel încât presiunea din UPU să fie redusă cât mai mult.

Astăzi am vizitat 4 spitale din București și am discutat cu mai mulți manageri despre situația actuală și ce putem face...Posted by Andrei Baciu on Friday, 16 April 2021

„În decursul acestei zile vor fi avizate încă 4 paturi de terapie acută (Spitalul Cantacuzino din București). Important este că medicii, managerii de spitale și reprezentanții autorităților locale sunt extrem de implicați și fac eforturi uriașe pentru îngrijirea pacienților.

În scurt timp, la Spitalul Bagdasar Arseni, va fi gata o nouă unitate de primiri urgențe foarte modernă, cu 27 de paturi, construită cu sprijinul autorităților locale. În acest fel va fi degrevată sarcina din UPU.

La nivelul întregii țări au mai fost identificate încă 73 de paturi ATI și alte 14 paturi de terapie acută. Lucrăm ca ele să fie operaționalizate în cel mai scurt timp posibil”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Andrei Baciu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri