Vlad Voiculescu a fost invitat în cadrul unei emisiuni de la Digi 24 în care a clarificat situația legată de diferențele „fundamentale” între numerele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din spitalele COVID.

Întrebat dacă ar mai fi făcut datele publice cu privire la diferențele dintre decesele raporate de COVID-19 din România, în scenariul în care nu ar fi fost demis din funcție, fostul ministru al Sănătății spune că nu. Vlad Voiculescu spune că deși în mod cert ar fi existat o diferență între raportările deceselor de COVID-19, dacă încă ar mai fi fost ministru, ar fi așteptat mai întâi să fie finalizată investigația la nivelul ministerului.

„Sunt deja cel puțin 10-15 oameni din minister care știau deja acest lucru”

„Cred că o astfel de informație este deja la Premierul Cîțu încă de ieri. Discuția este despre o problemă semnalată. (...) Am făcut acest lucru (n.red să spună că există în fapt mai multe decese de COVID-19) pentru că sunt deja cel puțin 10-15 oameni din minister care știau deja acest lucru. Nu e vorba de nicio conspirație (...) Am precizat că este vorba despre metodologie, e o raportare făcută bine la nivel de spitale, dar nu este făcută bine când se transmite mai sus.

Mi s-a paurt mai resposnabil să prezint eu lucrurile, decât ca informația să circule pe surse și să avem tot felul de suspiciuni mai apoi.

Nu există un moment pentru transparență și pentru adevăr. Gestionarea pandemiei trebuie să se bazeze pe date și pe opiniile specialiștilor și apoi trebuie să vină stratul politic. Dacă datele sunt eronate, fie din problemă de metodologie, fie din alte probleme, trebuie raportate, trebuie spuse.

Dacă vorbim de numărul total de decese, acest lucru trebuie clarificat. Ideal, aș fi vrut să termin cercetările că să pot să transmit mai departe când e finalizat”, a spus Vlad Voiculescu.

Citește și: Beatrice Mahler: În realitate sunt de patru ori mai multe cazuri de COVID decât cele raportate

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri