CEO-ul companiei, Albert Bourla, a declarat pentru publicația americană CNBC că pastila pentru tratarea COVID la apariția primelor simptome ar putea să fie disponibilă pentru public până la sfârșitul anului.

CNBC explică faptul că încă din martie Pfizer a început mai multe teste clinice prin care verifică eficiența unei terapii antivirale împotriva coronavirusului. Medicamentul poate să inhibe enzima pe care virusul o folosește ca să se reproducă în celulele oamenilor.

Același tip de medicamente este folosit și pentru tratarea altor boli, precum HIV sau hepatita C.

Experții în sănătate publică explică faptul că medicamentul oral ar putea revoluționa industria. Oamenii infectați recent ar putea să ia o pastilă de acasă, în timp ce cercetătorii speră că medicamentul ar putea să oprească boala în faza de început și să prevină spitalizările.

Pe lângă medicamentul cu administrare orală, Pfizer încă își testează vaccinul în rândul copiilor, în contextul în care vaccinarea celor mici este esențială pentru a putea învinge pandemia. În rândul adolescenților între 12 și 15 ani, vaccinul celor de la Pfizer are o eficiență de 100%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri